Hospital, hund og hygge - tre vigtige elementer for læge Antonio Drago

Antonio Drago er en af de mange udenlandske speciallæger i Danmark. Nu er han overlæge på Herning sygehus på psykiatrisk afdeling, men inden da var han på Universitetshospitalet i Aarhus. Antonio valgte i 2015 at rejse til Danmark og arbejde som læge, fordi det var her i landet, der var den rette kombination af forskning og patientkontakt indenfor hans speciale. Det var ikke en let beslutning at forlade Italien, hvor Antonios søn stadig bor, men det var den rigtige for ham.
 
 

Førend Antonio kunne rejse til Danmark og arbejde som læge, skulle han lære dansk. Han fik et intensivt kursus i 6 måneder, mens han boede i Budapest. Da Antonio kom til Danmark, fortsatte han på Lærdansk i Aarhus, og siden hen blev han kursist på Lærdansk i Herning. Selvom Antonio klarer sig godt på jobbet og behersker dansk på et sprogligt højt niveau, går han stadig til dansk. Til sommer afslutter han studieprøven, og hvad der skal ske derefter, har Antonio endnu ikke besluttet, men han er opsat på at forsætte udviklingen af sit dansk.  

”Man er aldrig færdig med at lære dansk.”

Han har udover sprogskolen nogle gode kollegaer, som er behjælpelige med at lære ham dansk, og så bruger han den danske kultur til at etablere et kendskab til Danmark og den danske tilgang både i sit privatliv og i sit arbejdsliv. Derudover er han hundeejer, og han fortæller, at de mange gåture og besøg i parker og skove i Herning er en døråbner til at komme i tale med danskerne. 

Antonio har fundet sin plads som læge og forsker i Danmark og Herning. Han er ikke i tvivl om fremtiden. Han vil blive i Danmark. For ham er det specielt den danske arbejdskvalitet og -glæde der har stor betydning i hverdagen.

”Hygge er ikke kun et ord, men en menneskelig opfattelse.”

Den store kulturelle omvæltning og det danske sprog vokser på ham, og selv det danske koncept hygge har vundet ind på Antonio. Han glæder sig til og over at kunne dele sine erfaringer med sin søn, og han ser frem til sommerferien, hvor sønnen skal med rundt og opleve det ganske danske land. Men til daglig er Antonio godt tilfreds med sin placering i Herning.

”Herning er ikke så stor, men der sker masser i Herning, og der er mange muligheder.”

Han ser byen og området som en dynamisk landsdel. Ting sker i Herning, og ofte er hele verdens øjne rettet mod Herning, når der er store events i Danmark. Det ser Antonio som en fordel, både for ham personligt, men også for byens fremtidige udvikling.