De selvbetalte danskuddannelser

Deltag i en af de delvist selvbetalte Danskuddannelser. OBS: PR. 1.1.2019 SKAL DU OVERGÅ TIL EN NY SKOLE, DA LÆRDANSK AARHUS IKKE FORTSÆTTER MED AT TILBYDE DEN KOMMUNALT UDBUDTE DANSKUDDANNELSE PÅ SKOLEN. DU KAN DOG FORTSAT LÆRE DANSK HOS OS GRATIS PÅ FVU OG PÅ SÆRLIGE BETALINGSFORLØB.

3 uddannelser

Danskuddannelse 1, 2 og 3 er tre individuelle uddannelser målrettet internationale borgere med forskellige uddannelses- og sproglige baggrunde.

Når du tilmelder dig hos Lærdansk, informerer du om din uddannelse, sprog og præferencer. Baseret på disse detaljer placerer Lærdansk dig på den passende Danskuddannelse.

Er du 1, 2 eller 3?

6 moduler

Danskuddannelse 1, 2 og 3 er alle organiseret i 6 moduler. Hvert modul har specifikke målsætninger for, hvilke sprogfærdigheder kursisten skal lære under modulet.

Mellem modulerne er der en lille test, som du skal bestå for at fortsætte på næste modul. Varigheden af hvert modul samt en færdig danskuddannelse er derfor individuel fra kursist til kursist.

Få det fulde billede

5 år

Kursister har i alt en tidsgrænse på 5 år for at afslutte deres danskuddannelse*. De fleste kursister formår at gøre dette.

Den 5-årige tidsgrænse er opdelt i et antal måneder pr. modul. Du skal afslutte hvert modul inden for det tilsvarende antal måneder for at være berettiget til fortsat deltagelse i danskundervisningen uden yderligere brugerbetaling.

Modul 1 2 3 4 5 6
Måneder 4 5 7 8 9 9

Detaljer om tidsgrænsen

*Er de fem års danskuddannelsesret udløbet, tilbyder vi også undervisning mod fuld egenbetaling. Pris: 100,- DKK pr. lektion (45 minutter)

Priser

Kursusgebyret er på 2.000 DKK pr. modul. Der er tale om delvis selvbetaling, da 2.000 DKK ikke er den fulde pris for modulet. Kommunen betaler differencen. Gebyret er underlagt offentlig regulering. Betaling er påkrævet inden start på hvert modul.

Udover kursusgebyret skal du betale et depositum på 1.250 DKK for at blive indskrevet på en danskuddannelse. Depositummet tilbagebetales, når du har gennemført eller når du afbryder din danskuddannelse.

Du modtager yderligere oplysnigner om betaling, når du tilmelder dig danskundervisningen.

Undtaget fra betaling er au pairs og kursister, der modtager sociale ydelser, fx Integrationsydelse.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig danskundervisning hos Lærdansk nedenfor. Tilmeldingen sendes herefter til kommunen, som står for henvisningen til Danskuddannelse. Læs her, hvilke dokumenter der påkræves for at tilmelde dig.

Påkrævet dokumentation

Start online registrering

Efter kurset

Efter modul 6 (modul 5 på Danskuddannelse 3) kan du tage Prøve i Dansk som bevis på dine sprogfærdigheder.

Efter modul 6 på Danskuddannelse 3 kan du tage Studieprøven, som er et krav for at blive optaget på mange akademiske uddannelser i Danmark.

Danskuddannelse 3 betragtes også som passende forberedelse til Indfødsretsprøven, som er et krav for at opnå dansk statsborgerskab.