Lærdansk har fået ny forstander

Ny forstander på sprogcentret Lærdansk Aarhus vil sætte turbo på samarbejdet med myndigheder og virksomheder for at geare byens flygtninge og udenlandske medarbejdere til uddannelses- og arbejdsmarkedet.

01.11.2017

Lærdansk Aarhus, som underviser byens flygtninge og andre udlændinge i dansk, har fra og med i dag en ny kvinde i førersædet. Hun hedder Marianne Jensen og er allerede et kendt ansigt på sprogcentret. Marianne Jensen har nemlig arbejdet på sprogcentret i Aarhus siden 1999. Siden sommer har hun været konstitueret forstander, men i dag kan hun altså slette konstitueret fra visitkortet.

Valget af Marianne Jensen kommer næppe bag på nogen, der kender hende. Hun har indgående kendskab til undervisningen og medarbejderne hos Lærdansk Aarhus, og hun har allerede sat tydelige aftryk på sprogcentret, blandt andet som projektleder for udviklingen af et målrettet uddannelsestilbud for udenlandske medarbejdere i sundhedssektoren hos Region Midt, et projekt der blev belønnet med Den Europæiske Sprogpris 2010.

I rollen som forstander får Marianne Jensen endnu bedre mulighed for at vise vejen frem for Lærdansk Aarhus, en vej der går i retning af endnu mere beskæftigelsesrettet danskundervisning og endnu tættere virksomhedssamarbejde.

- Lærdansk fokuserer allerede på at gøre flygtninge-kursisterne parate til arbejdsmarkedet gennem danskundervisningen. Det vil vi også gøre fremadrettet i samarbejde med kommunerne. Jeg vil også søge samarbejder med byens virksomheder om at tilbyde målrettet danskundervisning for deres internationale medarbejdere. Evnen til at tiltrække og fastholde udenlandske medarbejdere bliver afgørende for succes de kommende år, siger Marianne Jensen.

I naturlig forlængelse af Aarhus kommunes strategi for international arbejdskraft har Lærdansk gode erfaringer med skræddersyet danskundervisning for studerende og ansatte på uddannelsessteder som Aarhus Universitet og VIA University College og på virksomheder som MIH Vestas og Systemfrugt. Det er den slags samarbejder, Marianne Jensen vil udvikle og udbrede.

Ambitionerne fejler ikke noget, men de kræver hårdt arbejde og samarbejde at gøre til virkelighed. Det ved Marianne Jensen allerede, og hun er parat til at trykke speederen i bund.

- Rammerne for danskuddannelse for udlændinge ændrer sig hele tiden. Det bliver sjovt og spændende at udvikle nye tilbud sammen med kommunerne, virksomhederne, medarbejderne og de mange frivillige, som kommer på sprogcentrene og hjælper kursisterne ind i sproget og ind i samfundet, siger Marianne Jensen.

Med den nye forstander bag rattet er Lærdansk godt gearet til at fortsætte og forstærke indsatsen for at lære kommunens flygtninge og andre udlændinge dansk, så de bliver aktive og attraktive bidrag til byens erhvervs- og samfundsliv.

Udover sprogcentret i Aarhus bliver Marianne Jensen også forstander for Lærdansk Syddjurs i Rønde.

Om Marianne

 • Marianne Jensen er 54 år
 • Hun har en uddannelse som cand. mag. i dansk og engelsk
 • Er desuden uddannet underviser i dansk som andetsprog
 • Diplomuddannelse i ledelse
 • Har arbejdet på sprogcentret i Aarhus siden 1999
 • Har siddet i ministeriel arbejdsgruppe om beskæftigelsesrettet danskundervisning
 • Bor i Aarhus midtby med mand og to børn

Om Lærdansk

 • Lærdansk Aarhus er det største af de 15 Lærdansk-sprogcentre
 • Sprogcentret underviser årligt 4.000 flygtninge og andre udlændinge i dansk
 • 22% af kursisterne er flygtninge. 78% af kursisterne er studerende eller medarbejdere.
 • 100 undervisere og andre medarbejdere arbejder på Lærdansk Aarhus
 • Udover undervisning tilbyder Lærdansk Aarhus en lang række frivillige aktiviteter
 • Lærdansk er en del af Dansk Flygtningehjælp

Kontakt