Aarhus Universitet

På Aarhus Universitet er en Inhouse Coordinator fra Lærdansk. Hun informerer, koordinerer og arrangerer undervisningstilbuddet. Samarbejdet startede i sommeren 2014, og det er en succes. Ved studiestarterne tilmelder mange studerende sig danskundervisning

Aarhus Universitet har flere end 3.000 internationale studerende. Hvis nogle af de studerende bliver og bruger deres uddannelse i Danmark, er det guld værd for samfundet. Derfor har Lærdansk og Aarhus Universitet indgået et tæt parløb om at tilbyde udenlandske studerende og medarbejdere undervisning i dansk.

Løsningen hedder Lærdansk Inhouse. Den går ud på, at Aarhus Universitet stiller kontor og netværk til rådighed for en Inhouse Coordinator, som Lærdansk har ansat til at markedsføre, koordinere, informere og arrangere undervisningen.

Selve undervisningen varetages af specialuddannede lærere fra Lærdansk. Den foregår dels på campus, hvor universitetet stiller lokaler til rådighed, dels på det store Lærdansk sprogcenter.

Evalueringen efter studiestarterne viser, at universitetets internationale studerende kender, bruger og værdsætter tilbuddet. 

Hos Aarhus Universitet er man også svært tilfreds med samarbejdet og resultaterne.

– Lærdansk Inhouse på campus bidrager positivt til vores aktive arbejde med internationale studerende og medarbejdere. Det giver os »one point of entry« at henvise og henvende sig til. Desuden har vi været meget glade for samarbejdet med Lærdansk, som er utroligt imødekommende og løsningsorienteret, siger Jette Hammer, funktionschef hos Aarhus Universitet.