Aktuelt i Herning

 • Tilmelding til kurser

 • Tilmelding til prøver

 • International Sangfællesskab

 • Taldansk café

 • Betaling af kursusgebyr

 • Betaling og tilbagebetaling af depositum

 • Nyhedshistorie - Undervisning på Troldtekt A/S

Tilmelding til kurser

Her kan du tilmelde dig vores forskellige kurser:

Danskuddannelse 1,2 og 3 klik her

Klar til PD2 klik her

Klar til PD3 klik her

Klar til Indfødsretsprøven klik her

FVU-Matematik klik her

FVU-Læsning klik her

 

Tilmelding til prøver

Tilmelding til forårets Prøver i Dansk 1, 2 og 3 skal ske senest d. 2. marts 2020.

Du kan som privatist tilmelde dig Prøve i Dansk 1, 2 eller 3 ved at henvende dig i Receptionen indenfor skolens åbningstid. Husk du også kan tilmelde dig Klar til Prøve i Dansk, kurserne starter d. 15. april 2020. Læs mere om kurserne her eller tilmeld dig her

Er du kursist på sprogskolen vil din underviser fortælle dig mere om prøvetilmeldingen.

Læs mere om de forskellige Dansk prøver her.

Ønsker du at tilmelde dig Medborgerskabsprøven, som afholdes d. 3. juni 2020 kl. 11, skal du henvende dig i Receptionen indenfor skolens åbningstid. Sidste frist for tilmelding og betaling er d. 29. april 2020. 

Læs mere om Medborgerskabsprøven her.

Ønsker du at tilmelde dig Indfødsretsprøven, som afholdes d. 3. juni 2020 kl. 13, skal du henvende dig i Receptionen indenfor skolens åbningstid. Sidste frist for tilmelding og betaling er d. 29. april 2020. Husk du også kan tilmelde dig Klar til Indfødsretsprøven, kurset starter d. 29. april 2020. Læs mere om kurset her eller tilmeld dig her.

Læs mere om Indfødsretsprøven her.

 

International Sangfællesskab

Kom og syng og vær med, når Sangfællesskabet på Lærdansk Herning begynder en ny sæson mandag den 20. januar 2020 kl. 16.30.

Når du synger i Sangfællesskabet på Lærdansk Herning, bliver du en del af et netværk omkring projektet Sangfællesskaber for alle. Sangfællesskaber for alle er et samarbejde mellem Trygfonden, Sangens Hus, Sangkraftcentrene i Danmark og Lærdansk.

Det er gratis at deltage og alle er velkomne. Sangfællesskabet mødes hver mandag kl. 16.30-18.00 på Lærdansk Herning i Multirummet.

Tilmelding kan ske til dorit.ahler@adm.laerdansk.dk, men du er også velkommen til bare at dukke op!

Se her en video om Sangfællesskaber for alle. 

Taldansk café

I Taldansk Caféen kan du øve det danske sprog. Du lærer sproget meget hurtigere, når du kombinerer undervisningen i klassen med samtaler i caféen.

Du hører, hvordan ordene udtales. Du lærer, hvordan sproget bruges i hverdagen.

I Taldansk Caféen møder du den danske kultur og igennem de frivillige lærer du om det danske samfund. Du møder nye mennesker. Du får nye venner, du kan tale dansk med. Du får et netværk. Kom og mød de frivillige. De glæder sig til at tale med dig om alt muligt. Onsdagens modultest? Fodboldkampen i weekenden? Noget andet? Du bestemmer, hvad du vil snakke om.

Det er gratis at bruge Taldansk Caféen hos Lærdansk. Du bestemmer, hvor tit og hvor længe du vil komme i Taldansk Caféen. Der er ingen tilmelding. De frivillige glæder sig til at se dig.

Taldansk Caféen har åbent hver mandag fra kl. 11.15 - 12.45 og hver onsdag fra kl. 11.30 - 13.30.

Betaling af kursusgebyr

Når du tilmelder dig danskundervisning skal du betale et kursusgebyr på 2000kr pr. modul. 

Betaling af kursusgebyret kan ske på følgende måder:

 • Kontant i receptionen
 • Mobilepay - tlf. 878344
 • Bankoverførsel - konto nr. 4183 10072719

Betaling og tilbagebetaling af depositum

Hvis du er kommet til Danmark for at studere, som arbejdstager (au pairs undtaget) eller som medfølgende ægtefælle til arbejdstager, skal du betale et depositum på 1250,-. Depositummet tilbagebetales ved ophør på Lærdansk. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal betale depositum, bedes du kontakte din kommune.

Betaling af depositum kan ske på følgende måder:

 • Kontant i receptionen
 • Mobilepay - tlf. 642735
 • Bankoverførsel - konto nr. 4183 12274351

Påfør venligst navn + fødselsdato fx Peter Smith - 090199.

Når Lærdansk har registreret din betaling og modtaget henvisning fra kommunen, indkaldes du til en samtale. Ved denne samtale finder vi det rette niveau/hold til dig, og efter en til to uger kan du begynde på Lærdansk.

Tilbagebetaling af depositum.

Du skal anmode om at få dit depositum tilbage, det gør du ved at udfylde en blanket via det sikre link her.

Tilbagebetaling af depositum kan ske på følgende måde:

 • Overførsel til din danske bankkonto
 • Kontant i receptionen ved personligt fremmøde.

Bemærk venligst: hvis ikke du har en dansk bankkonto, så skal du før udrejse af Danmark, henvende dig personligt på Lærdansk og få pengene kontant.

Nyhedshistorie - Undervisning på Troldtekt A/S

Innovative løsninger kræver også sproglig opmærksomhed

Teknikken er i højsæde og de innovative løsninger med robotter er veletablerede hos Troldtekt A/S. Men selvom produktionen er præget af maskiner og teknik, har virksomheden alligevel valgt at prioritere danskundervisningen til deres udenlandske medarbejdere.

Lidt over 1/4 af medarbejderne i produktionen i Troldhede er udlændinge og til trods for, at de før ansættelsen havde et basalt kendskab til dansk, har virksomheden stort fokus på sproget og tilbyder FVU-undervisningen til alle deres udenlandske medarbejdere.

”Vi har haft medarbejdere, der kun har villet tale engelsk. Det kan vi også godt rumme, men vi vil bare gerne have, at alle taler dansk.”

Fællessproget på Troldtekt skal være dansk, og derfor tilbydes der danskundervisning til samtlige udenlandske medarbejdere. Da produktionen kører i 3-holds-skift, er der enkelte medarbejdere, der må møde ekstra ind til undervisningen, men det er ikke en udfordring. De enkelte medarbejdere er glade for danskundervisningen og mærker et løft i deres mundtlige kompetencer og læsefærdigheder. Troldtekt har valgt at tilbyde medarbejderne danskundervisning i arbejdstiden, da de ser undervisningen som en investering i medarbejderen. Det hjælper til at udbedre misforståelser mellem kollegaerne, skaber et godt socialt sammenhold og er med til at fastholde medarbejderne.

”For mig er det vigtigt at undgå misforståelser, særligt over telefonen, når jeg taler med mine kollegaer og laver produktionskontrol.”

Shan Manikkam fra Sri Lanka fortæller, at han har været hos Troldtekt i 25 år og det at han nu kan kombinere sit arbejde med interessen for at lære mere dansk gør, at han bedre kan orientere sig i medierne og undgå misforståelser i hverdagen. 

”Jeg har altid sagt til min chef, at jeg gerne vil være god til at kommunikere. Jeg taler dansk på mit arbejde, men også når jeg handler og når jeg taler med mine børn.”

Danskundervisningen foregår på virksomheden i Troldhede. En gang ugentligt modtager medarbejderne undervisning og medarbejder såvel som arbejdsgiver er godt tilfreds med ordningen. Den er fleksibel og giver alle medarbejder ens vilkår for at deltage. Ydermere fungerer arbejdspladsen optimal og de sproglige misforståelser fylder mindre og mindre, når der er et fællessprog.

 

Kurser

Prøver

Login

Kursister hos Lærdansk har adgang til beskeder fra underviserne, materialer fra lektionerne, online øvelser og meget mere på vores online kursist-platform. Kursister kan logge ind med deres UNI-login.

Åbn login-siden

EN DA

COVID-19 INFORMATION

På grund af situationen med Corona-virus er Lærdansk lukket for undervisning på skolerne til og med den 13. april. Du kan i stedet følge undervisningen online via Google Apps. Bare gå til din holdside på det tidspunkt, hvor du skulle have været til undervisning.

login