FVU

Har du opbrugt din ret til danskuddannelse? Vil du blive bedre til at læse, skrive eller regne? Så er Forberedende Voksen Uddannelse måske noget for dig. Lærdansk tilbyder FVU-Start, FVU-Læsning og FVU-Matematik.

Om uddannelsen

Målgruppe 

FVU er for dig, der gerne vil blive bedre til at læse, skrive eller regne. Det kan være, at du er i arbejde og støder på sproglige vanskeligheder i din hverdag. Eller måske vil du forberede dig inden et uddannelses- eller kursusforløb. Det kan vi hjælpe dig med.

FVU-Start

FVU-Start er en uddannelse i mundtlig og skriftlig dansk. Uddannelsen er for dig, der kan dansk på niveau med Dansk 1 Modul 6 og gerne vil forbedre dine danskkundskaber

Undervisningen omfatter 7 lektioner om ugen, fordelt på 2 dage (Aarhus).

FVU-Start omfatter 1 trin40-80 lektioner.

FVU-Læsning (trin 1-4)

Måske vil du forbedre dit mundtlige og skriftlige dansk, inden du starter på en uddannelse. Eller måske har du et arbejde, hvor du har brug for at læse og skrive bedre.

Undervisningen omfatter 7 lektioner om ugen, fordelt på 2 dage (Arhus).  

FVU-Læsning består af 4 trin. Hvert trin omfatter 40-80 lektioner.

FVU-Matematik

På FVU-Matematik kan du lære nye ord og udtryk fra matematikkens verden, genopfriske matematik, som du måske har glemt, og lære at klare hverdagens regneopgaver.

Undervisningen omfatter 3,5 lektioner om ugen, fordelt på 1 dag (Aarhus).

FVU-Matematik består af 2 trin. Hvert trin omfatter 40-80 lektioner, som kan afsluttes med en frivillig prøve med ekstern censor.

Praktisk information

Pris

FVU er en gratis uddannelse, men hvis du modtager kontanthjælp, skal du have en bevilling fra din sagsbehandler.

Her findes uddannelsen

FVU findes på Lærdansk sprogcentrene i Aarhus og Ringsted-Sorø.

Tilmelding

For at blive optaget på FVU skal du gå til en vejledende test. Dem afholder vi løbende. Du hører mere om, hvordan du kan tage testen, når du tilmelder dig. Tilmeld dig den vejledende test hos Lærdansk sprogcentrene i Aarhus eller Ringsted-Sorø.