Praktisk information om tilmelding til danskkursus

Er du ansat ved Aarhus Universitet eller studerende ved en uddannelse og bor i Aarhus, gælder det nedenstående IKKE for dig. Du skal i stedet tilmelde dig online her

Generel tilmelding
For at tilmelde dig gratis danskundervisning, skal du have:

  • Fast bopæl i Danmark
  • CPR-nummer
  • Henvisning til danskundervisning
  • Betale et depositum på 1250 kr. (det gælder kun nye kursister, og det returneres ved ophør af danskundervisning)

1. Registrer din adresse og få et dansk CPR nummer
Du kan registrere din danske adresse i Folkeregisteret og få tildelt et dansk CPR-nummer ved at henvende dig på et af byens borgerservicekontorer.

2. Få en henvisning til danskundervisning hos Jobcenter Aarhus
Du skal nu have en henvisning til at deltage i gratis danskundervisning hos Lærdansk fra Jobcenter Aarhus. Det kan du gøre på følgende måder:

Opstår der nogle spørgsmål undervejs, kan du ringe til Jobcenter Aarhus på
+ 45 4185 6321.
Jobcenter Aarhus har åbent:mandag-fredag 9.00-15.00 og torsdag 9.00-17.00

3. Afvent at vi kontakter dig
Når vi har modtaget henvisningen fra Jobcenteret, vil du blive kontaktet af os for at starte din danskundervisning. Her vil du også få et yderligere oplsyninger, hvis du skal betale et depositum.

Bor du ikke i Aarhus Kommune?

Hvis du ikke bor i Aarhus Kommune, skal du altid henvende dig til en sagsbehandler i den kommune, hvor du betaler skat, for at få en henvisning til Lærdansk Aarhus.

Har du ikke fast bopæl i Danmark?

Hvis du ikke har fast bopæl i Danmark, men du kan dokumentere, at du har lønarbejde eller selvstændig virksomhed i Danmark, skal den kommune, hvor du arbejder, betale for din danskuddannelse.

Hvad koster det?
Når du har opholdstilladelse i Danmark, har du ret til gratis danskundervisning hos os. Du skal være 18 år, registreret i Folkeregistret og have et CPR-nummer. Bor du i et andet EU-land, men arbejder i Danmark, har du også ret til gratis danskundervisning.

Har du ikke ret til gratis undervisning, så kan du vælge selv at betale. Det koster 100,00 kr. pr. lektion. Ønsker du at tilmelde dig som selvbetaler, skal du kontakte os på aarhus@adm.laerdansk.dk

Vær opmærksom på

Du har ret til at modtage op til 3 års gratis danskundervisning (hvis du er flygtning eller familiesammenført op til 5 år).