Virksomhedsrettet danskundervisning

Danske virksomheder ansætter i højere og højere grad internationale medarbejdere - både faglærte og ufaglærte. Disse medarbejdere kan tilføje virksomheden endnu mere værdi, hvis de opkvalificeres i dansk. Hos Lærdansk Aarhus tilbyder vi derfor kvalificeret og erhversrettet danskundervisning til jeres internationale medarbejdere. Vi udarbejder et undervisningsforløb, som passer specifikt til medarbejdernes behov og niveau således, at de får et så effektivt forløb som muligt.

Danskuddannelse 

Vores danskuddannelser er opbygget således, at jeres medarbejdere indplaceres efter deres uddannelsesniveau og danskfaglige kompetencer. Det sikrer det bedste og mest effektive forløb. 

På Lærdansk Aarhus er vi yderst fleksible i forhold til tid og sted for danskundervisningen. Vi tilbyder undervisning i hverdage, både dag og aften, og om lørdagen. I vælger selv, om undervisningen skal foregå her på Lærdansk Aarhus, eller vi skal tilrettelægge et undervisningsforløb ude på jeres virksomhed. 

Hvis I er interesseret i at vide mere om vores danskuddannelser, kan I kontakte erhvervskonsulent Svend Aage Møller:

Telefon: 60268032

E-mail: svend.moller@adm.laerdansk.dk

I kan læse mere om beskæftigelsesrettet danskundervisning i Udlændinge- og Integrationsministeriets idékatalog, som vi har været med til at udarbejde. 

Læs mere her

Forberedende Voksenundervisning (FVU)

FVU er et tilbud til jer, som har et ønske om og et behov for at opkvalificere jeres internationale medarbejdere. Det er gratis og henvendt til de medarbejdere, som gerne vil være bedre til at læse og skrive.

På Lærdansk Aarhus tilbyder vi tre forskellige former for FVU-kurser:

  • FVU-start: Fokus på at forstå, tale og læse dansk.
  • FVU-Læsning: Fokus på at læse, skrive og stave. Der er fire forskellige trin, og man vil blive placeret i forhold til sit danskfaglige niveau.
  • FVU-matematik: Fokus på talforståelse, regning og basale matematiske begreber.

Hvis I er interesseret i at vide mere om FVU-forløbene, kan I kontakte erhvervskonsulent Svend Aage Møller:

Telefon: 60268032

E-mail: svend.moller@adm.laerdansk.dk

Eneundervisning i dansk

Vi tilbyder eneundervisning i dansk med fokus på det du har brug for. Vi skræddersyer et forløb ud fra dine behov og ønsker. Undervisningen kan foregå på vores skole eller på din virksomhed.

Kontakt erhvervskonsulent Svend Aage Møller for mere information om omfang og pris.

Telefon: 60268032

E-mail: svend.moller@adm.laerdansk.dk

Eksempler på virksomhedsforløb

Hos Lærdansk Aarhus underviser vi bl.a. medarbejdere ved Vestas, Danpo og Aarhus Universitet. I kan læse mere om vores samarbejde med virksomhederne herunder. 

Vestas: Vindmøllegiganten har brug for verdens bedste specialister. Derfor inviterede de i starten af 2014 atten japanske ingeniører og deres familier til Danmark. Det kræver en håndholdt indsats, og derfor har Lærdansk hjulpet Vestas med at byde de japanske familier velkommen.

Læs mere om samarbejdet med Vestas

Danpo: Kyllingekæmpen gennemfører en omfattende danskuddannelse af udenlandske medarbejdere på fabrikkerne i Aars og Give - en uddannelse der tilrettelægges i tæt samarbejde med Lærdansk. Satsningen vil resultere i større produktivitet og arbejdsglæde, mener HR-konsulent Mette Høiseth.

Læs mere om samarbejdet med Danpo

Aarhus Universitet: Her sidder en Inhouse Coordinator fra Lærdansk. Hun informerer, koordinerer og arrangerer undervisningstilbuddet. Samarbejdet startede i sommeren 2014 og fortsætter.

Læs mere om samarbejdet med Aarhus Univsersitet

Hvis I vil høre mere om vores virksomhedsforløb, kan I kontakte souschef Mette Bisgaard Lange:

Telefon: 5219 9566

E-mail: mette.bisgaard.lange@adm.laerdansk.dk

 

Integrationsgrunduddannelsen (IGU)

Vi vejleder også omkring særlige forhold for flygtninge og familiesammenførte flygtninge - herunder Integrationsgrunduddannelsen.

Integrationsgrundudddannelsen er et tilbud, som kombinerer en to-årig lønnet praktik i en dansk virksomhed med et uddannelsesforløb. Det overordnede mål med Integrationsgrunduddannelsen er at forberede flygtninge til det danske arbejdsmarked. 

For at blive taget i betragtning til et IGU-forløb skal man opfylde følgende krav:

  • Man skal have været i Danmark mindre end 5 år
  • Man skal være mellem 18 og 40 år
  • Man skal være flygtning eller familiesammenført flygtning 

På Lærdansk Aarhus samarbejder vi blandt andet med virksomheden midtVask, hvor flygtninge kombinerer virksomhedspraktik med sprogundervisning. I kan høre mere om midtVask og deres arbejde med flygtninge her:

Virksomhedspraktik på midtVask

Mange virksomheder oplever, at det kan være administrativt besværligt at ansætte flygtninge-elever. Det skyldes bl.a., at der er en del papirarbejde, som skal udfyldes. 

Hos Lærdansk Aarhus vil vi meget gerne hjælpe med jeres tvivlsspørgsmål. I kan kontakte erhvervskonsulent Svend Aage Møller, hvis I vil høre mere om Integrationsgrunduddannelsen eller har brug for specifik hjælp til en problemstilling.

Telefon: 60268032

E-mail: svend.moller@adm.laerdansk.dk