Dansk for nordisktalende studerende

Vi tilbyder nordisktalende studerende dansk på forskellige niveauer.

Vær opmærksom på 

Hvis du arbejder eller studerer i Danmark, er du fra januar 2018 omfattet af reglerne om klippekort til Danskuddannelse. Det giver dig ret til Danskuddannelse i op til 3½ år. Klippekortet er gyldigt i 5 år (din danskuddannelsesret). Der er i alt op til 6 klip, ét til hvert modul. Modultesten skal være bestået inden for det antal måneder, der knytter sig klippet. Med klippekortet kan du kun holde pause mellem to moduler, ellers løber tiden.

Din 5 årig danskuddannelsesret tæller fra du modtager henvisning til danskuddannelse fra Aarhus Kommune. Henvisningen får du, når du tilmelder dig her på siden. Dit første klip aktiveres fra første undervisningslektion du bliver tilbudt af Lærdansk Aarhus.

Dansk på flere niveauer

Danskkurserne er både for dig som har et lille kendskab til dansk, og dig der taler sproget, men mangler lidt for at deltage på lige fod i diskussioner med danskere.

I undervisningen bliver der lagt vægt på mundtligt dansk, og der arbejdes med udtale af bogstaverne i det danske alfabet og af enkeltord, herunder stød. Der arbejdes desuden med reduktioner samt melodi og rytme i hele sætninger. Du vil også komme til at arbejde med sproglige og grammatiske emner, samt den mundtlige struktur i dansk. Derudover bliver du også præsenteret for særlige talemåder og vendinger som bruges i Danmark. Der er også mulighed for, at arbejde med skriftlige problemer - herunder dansk struktur og grammatiske emner.

Tilmelding

Inden du udfylder tilmeldingen bedes du have følgende dokumentation klar til at uploade i PDF-, JPEG- eller Word-format. Hvis vi ikke modtager den påkrævede dokumentation, kan vi ikke behandle din tilmelding.

  • Hvis du er borger i et EU-land, skal vi bruge en kopi af dit optagelsesbrev fra Aarhus Universitet.
  • Hvis du ikke er borger i et EU-land, skal vi bruge en kopi af dit optagelsesbrev fra Aarhus Universitet samt en kopi af din opholdstilladelse.
  • Hvis det er første gang, du tilmelder dig danskundervisning, og du ikke har modtaget dit CPR-nummer (Det gule sygesikringsbevis) endnu, kan du stadig tilmelde dig. Hvis du har haft danskundervisning før, skal du oplyse dit CPR-nummer. Hvis du ikke allerede har et CPR-nummer, kan du kontakte borgerservice for at få et.
  • For at tilmelde dig gratis danskundervisning skal du betale et depositum på 1.250 DKK (returneres ved ophør af danskundervisning)

 

Tilmeld dig her

 

Kontakt

Ann Elveberg, koordinator for de Nordiske hold.

E-mail: ann.elveberg@adm.laerdansk.dk